Saturday, June 18, 2016

Berita baik : Penambahbaikan Homestay

Berita baik. Kami telah membuat pengubahsuaian dan penambahbaikan homestay.

 Harga terbaru :  RM 160 / Malam 


  • Kami telah selesai menambah bilik tidur dan bilik air di dua-dua unit homestay kami. Sratakat ini ada 3 buah bilik.

  • Kami juga telah membina BBQ set di antara dua homestay

  • Tuala juga telah disediakan

  • Dapur memasak juga disediakan lengkap dengan gas memasak

  • Set bbq juga boleh disewa pada kadar RM 20+ . Kami sediakan dulang, pengepit, arang dan alat basic bbq yang lain. Anda tak perlu bawa apa-apa.

  • Jumlah sejadah telah ditambah

  • Jumlah cermin ditambah


p/s : Banyak lagi penambahbaikan akan menyusul . Stay tune :)

homesta rubyrasul bachang melaka
 BILIK PERTAMA

Ruang tamu Homestay Ruby rasul
 RUANG TAMU

Bilik homestay bacang melaka
BILIK PERTAMA

Homestay Ruby Rasul, Bachang Melaka




Harga semalam : RM 150

Lokasi : Lorong Haji Mat Jabar, Jalan Bachang,  Bachang, Melaka

Kadar harga tetap untuk semua hari.


Kemudahan :

Ada 3 bilik tidur dengan penghawa dingin & kipas.
     - Dua katil queen
     - Dua katil single
     - Tiga tilam kekabu tambahan saiz queen (tanpa caj)
     - Selimut dan bantal tambahan (tanpa caj)
     -Tuala disediakan


Ada 3 bilik air
    - Dua dalam rumah
    - Satu di luar rumah
    - Sabun mandi disediakan


Dapur dan gas memasak disediakan.
    - Peralatan memasak disediakan
    - Kuali, pinggan,jug, cawan, sudu dan garfu
    - Uncang kopi, teh dan gula percuma
    -Peti ais, cerek elektrik,toaster

Kemudahan lain :

- Parking luas (muat beberapa khemah)
- Sejadah & telekung disediakan
- Rak kasut
- Seterika
- Ampaian
- Ada pokok buah (ikut musim)
- Homestay ada 2 unit bersebelahan.
- Sesuai untuk rombongan
-Set bbq - Pembakar, dulang, pengepit, arang, lighter disediakan (RM 20 caj )


Kalau nak datang buat bbq. Tak perlu bawa apa-apa . Semua kami sediakan. Cuma tambah harga RM20 sahaja:)


Lokasi berdekatan :
Kipmart Bachang (2 minit)
Melaka Sentral (6 minit)
Mydin Bandar Melaka (6 minit)
Aeon Melaka (6 minit)
Tesco Melaka( 6 minit)
Giant Melaka (5 minit)
Restoran Jzarina (1 minit)
Jonker Walk Night Market (13 minit)
The shore Shopping Gallery (13 minit)
The Shore Sky Tower (13 minit)
MITC ( 15 minit)
Dataran Pahlawan Megamall (17 minit)
Mahkota parade (17 minit)
Melaka wonderland (17 minit)
Makam Hang Tuah (20 minit)
Medan Ikan Bakar Alai (17 minit)


Di melaka tempatnya dekat-dekat cuma jalan sedikit sesak.


Waktu check in : 2 petang
waktu check out : 12 tengahari
(Boleh nego, tiada masalah. Bergantung pada availability rumah)


Nak menempah sila hubungi :
Puan Ruby : 012-6783807
Encik Rasul : 012-6143308


Hanya RM 100 deposit diperlukan untuk menempah. Dan bayaran selebihnya boleh dilunaskan semasa pemberian kunci kepada anda. Nombor akaun akan diberikan kepada anda.


Kami juga menerima kemasukan segera (urgent booking). Kerana kami melakukan housekeeping setiap hari.Hanya telefon nombor di atas dan datang ke alamat homestay. Jika tak jumpa alamat. boleh jumpa di meeting point terdekat dan jangan risau,  kami tunjuk jalan.

Halaman luar rumah

Sunday, April 24, 2016

Perancangan Penambahbaikan Ruby Rasul Homestay.

Assalamualaikum dan selamat bercuti bakal penginap homestay :)


Untuk pengetahuan semua,  kami dalam proses ingin mengubah suai homestay Ruby Rasul ni. Kami akan ubah dua-dua unit homestay sekali. Nak ubah apa lagi ye ? Nak tambah baik Biar semua pelanggan puas hati dan checkout dengan tersipu-sipu gembira. Yeehaa !


Kami akan menambah lagi bilik tidur dan bilik air. Supaya orang tak berebut mandi pagi-pagi. Kami juga akan sediakan dapur memasak. Set barbeque dalam perancangan. Sekarang cuma tunggu masa nak renovate je. Tapi buat masa sekarang masih boleh menginap ye.


Berita baiknya , Inshaa Allah harga masih sama. Kecuali yang nak guna barbeque set seperti arang dan pengepit. Ada lah caj sedikit.


Harga semasa,akan datang dan selamanya forever after cuma RM 150 semalam.

Pss . Ada tips ni,

Kalau nak tempah, terus call je . Boleh masuk on time jugak. Kami selalu terima kes emergency nak masuk. Sebab apa ? Kami buat housekeeping setiap hari. Kebersihan homestay tanggungjawab kami. Anda selesa. Kami suka :)


Nak tempah boleh call: 

012-6783807 (Puan Ruby)
012-6143308 (Encik Rasul)



2 unit bersebelahan

 Bilik pertama yang lengkap dengan penghawa dingin



Ada dua katil bersebelahan.