Thursday, December 17, 2015

Tempat menarik terbaru yang popular di Melaka : Tambakan Pasir Pantai Klebang

Pantai Klebang


Pantai kelebang cuma 10-15  minit dari Ruby Rasul Homestay. Pantai ini dah wujud lama dah. Cuma yang sekarang ni ada tambakan pasir. Kalau tengok betul-betul, dah macam padang pasir dah. Ramai betul hipster amik gambar dekat sini  Hihik


Nasihat berguna sebelum masuk sini, 

  • Jangan bawa kenderaan masuk dalam kawasan pantai berpasir melainkan awok tu bawak hilux atau pacuan 4 roda. Banyak kereta stuck dalam pasir sebenarnya.

  • Pakai kasut yang bersesuaian. Sebab nak masuk situ, kena berjalan jauh sikit.

  • Bawa payung . Sebab situ kalau hujan, maka hujan juga pipi anda. Sebab takde tempat berteduh. Kena berlari anak nak ke kereta. Jauhnya ke kereta pula, Mashaa Allah sistur. Mereputlah anda di dalam hujan.  Haha 








1 comment:

  1. Kita boleh dapatkan senarai homestay di kawasan Klebang yang murah di Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang sila lawati;
    http://www.homestaymelaka.com.my atau http://homestaymelaka.worldheritage.com.my

    Begitu juga bagi INDAH Kembara Apartment & Hostel Klebang merupakan penginapan apartment dan hostel murah untuk rombongan di kawasan Klebang dan Bandar Hilir, Melaka boleh lawati http://www.indahkembara.com

    ReplyDelete